Hos NA (Niklas Amundson) West Coast Design AB, SE556943-989501, kan du köpa designade produkter av Niklas Amundson av högsta kvalitet. Vi har som mål att alltid ge professionell och hög service till våra kunder. Dessa köp- och leveransvillkor tillämpas på samtliga köp och beställningar gjorda på www.NiklasAmundson.com , där kunden är bosatt i Sverige. I de fall där kunden är bosatt i en medlemsstat inom EU annan än Sverige är villkoren tillämpliga i de delar där de inte avviker från konsumentlagstiftningen i kundens land. Vi följer den konsumenträttsliga lagstiftningen i kundens land där så föreskrivs av EU-regler.

Som kund hos  NA West Coast Design AB, har du rätt att begära information kring dina registrerade personuppgifter. Du har även rätt att begära att dina personuppgifter ändras eller raderas.

Vid frågor kontakta oss på support@niklasamundson.com. Mail besvaras inom 48 timmar.

Produkter och totalkostnad
Samtliga produkter vi säljer kan användas i Sverige. Totalkostnad, inklusive fraktkostnad, eventuella andra avgifter och moms är tydligt specificerade i kassan. Erbjudanden är tydligt angivna med tidsbegräsningar och övriga villkor. Lagerstatus visas alltid på respektive produktsida.

För skrymmande produkter kontakta oss för fraktpris. Alla fraktpriser är inklusive moms.

Försäljning till minderåriga
Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan målsmans godkännande.

Priser
De priser du finner på vår handelsplats är dagsaktuella priser inkl 25% (6%) moms. Momsen redovisas i ordersammanställningen tillsammans med eventuella fraktkostnader innan du bekräftar köpet. Ändras momsen förbehåller vi oss rätten att ändra priserna motsvarande. Prisjusteringar kan ske när som helst utan föravisering.

Ångerrätt – Vi erbjuder dig 100% Nöjd kundgaranti
NA West Coast Design AB garanterar att du blir 100% nöjd. Du har alltid rätt att packa upp varorna och kontrollera funktion och finish. Om du inte är helt nöjd med ditt köp kan du utan frågor returnera dina produkter till oss inom 14 dagar och vi återbetalar dig inom 20 dagar efter mottagande av retur. Varor bör packas väl i oskadad originalförpackning samt originalemballage. Originalförpackningen bör inte användas som ytterkartong då produkten kan skadas. Retur skickas till vår företagsadress. Vid eventuellt utnyttjande av returrätt står du som kund för frakten. Tänk på att brev inte får ett kollinummer så returer bör skickas som spårbar sändning, t ex paket eller rekommenderat brev. Vid retur av paket från utlandet är det viktigt att märka paketet med RETUR för att undvika extra kostnader.

Garantier
Naturligtvis har du de sedvanliga garantier som finns på de varor du köper av oss. Vi följer de regler som omfattas av Konsumentköplagen. Se www.konsumentverket.se för mer information. Garantivillkoren gäller i Sverige.

Betalning
NA West Coast Design AB erbjuder följande betalningsalternativ:

Kortbetalning
Betalning accepteras via Pay Pal.
Faktura enligt avtal.

Leveranssätt
Vid leverans av varor inom Sverige använder vi oss av Posten, Dina varor levereras till ditt närmsta postkontor eller paketombud. Vid större försändelser skickas varorna med andra fraktsätt. Din order levereras då hem till tomtgräns eller portuppgång, ej in i lägenhet eller hus. Vid leveranser utanför Sverige sker leverans i allmänhet med DHL direkt till mottagarens adress.

Leveranstid
Beräknad leveranstid varierar och står att läsa i varje produktbeskrivning normalt inom 1 vecka.

Vi gör allt som står i vår makt för att leverera din order enligt utlovad leveranstid eller tidigare. Om en vara avviker mot den utlovade leveranstiden och det uppstår leveransförsening meddelar vi dig detta genom e-post. Du kan när som helst helt eller delvis avboka din beställning om vi inte håller våra utlovade leveranstider.

Det kan även finnas tillfällen som gör det omöjligt för oss att fullfölja din beställning exempelvis då vår leverantör inte kan fullfölja sitt åtagande till oss. Vi meddelar dig då detta genom e-post så fort som möjligt.

Leveranstider inom Sverige – Normalt 1-3 arbetsdagar med Posten Logistik. Gäller varor som finns i lager för omgående leverans. I undantagsfall förekommer det att vår transportör inte har daglig utkörning av paket till vissa paketombud, då kan leveranstiden förlängas något. Detta gäller främst paketombud i mindre befolkade områden.
Leveranstider inom EU – Normalt 3-5 arbetsdagar med DHL.
Leveranstider utom EU och Europa med DHL– Normalt ca 5-9 arbetsdagar beroende på land och tidsåtgång för tullklarering.

Transportansvar, skador på försändelser
Om varan skadas eller kommer bort under transporten från oss på väg till kund är vi ansvarig. Om varan skadas eller kommer bort då du på eget initiativ återsänder den är du som avsändare ansvarig för godset. Vi rekommenderar därför att du packar försändelsen noga i originalförpackning eller likvärdigt packmaterial. Dessutom bör godset försäkras och skickas som spårbar sändning vid retur.

Om du vid mottagandet av ditt paket hos ombudet upptäcker att försändelsen är synligt transportskadad skall detta reklameras omgående till paketombudet. Om du vid uppackning upptäcker att innehållet är skadat, hör av dig till order@niklasamundson.com senast inom 7 dagar

Vid mottagandet av skrymmande varor, skall försändelsen besiktigas innan fraktsedeln undertecknas. Om det föreligger en transportskada skall det antecknas på både chaufförens och mottagarens kopia av fraktsedeln. Eventuella inre skador i försändelsen anmäls snarast till order@niklasamundson.com.

Outlösta paket
För paket som inte löses ut förbehåller sig NA West Coast Design AB rätten att fakturera kunden för fraktkostnad, returfrakt och hanteringskostnader med totalt 350 kr inklusive moms. Vid tungt eller skrymmande gods tillkommer även kostnad enligt aktuell frakttabell. Om du valt faktura som betalningsalternativ medföljer fakturan i paketet, därför är det viktigt att lösa ut paketet och betala denna inom 14 dagar för att undvika påminnelseavgift samt dröjsmålsränta.

Reklamation
Du har alltid rätt att packa upp varorna och kontrollera funktion och finish. Om en vara är felaktig, skadad eller felexpedierad, var vänlig kontakta kundservice på e-post order@niklasamundson.com. För att kunna hantera produktreklamationer på ett effektivt sätt måste alltid digitala bilder på skadan bifogas. Vid eventuellt återsändande av en felaktig vara betalar vi frakten. Om du själv väljer att skicka tillbaka produkten så ansvarar du för frakten. Tänk på att det alltid är du som ansvarar för att sändningen kommer fram hel. Packa väl i originalförpackning och bifoga beskrivning av felaktigheten.

Om du har valt faktura som betalsätt, observera att den skall betalas även om varan reklameras. Ev. reglering av fakturan sker när ärendet har hanterats.

Vid en eventuell tvist kommer vi att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.

Force Majeure
Vi är befriad från påföljd för underlåtenhet att fullgöra viss förpliktelse i detta avtal om underlåtenheten har sin grund i befriande omständigheter enligt nedan och omständigheten försvårar, förhindrar eller försenar fullgörandet. Såsom befriande omständighet ska anses vara bl. a myndighets åtgärd eller underlåtenhet, nytillkommen eller ändrad lagstiftning, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, strejk, brand eller översvämning, sabotage eller olyckshändelse av större omfattning. I force majeure ingår också myndigheters beslut som påverkar marknad och produkter negativt, t ex restriktioner, varningar, försäljningsförbud etc.

Köpvillkor företag

Leveransvillkor
Fraktkostnad tillkommer enligt orderbekräftelse på samtliga priser. Leverans sker i första hand med Postens Företagstjänst, DPD 16. I vissa fall används även andra transportföretag. Leverans sker endast till företagsadresser, ej boxadress och endast på dagtid med leverans innan kl 16.00.

Betalningsvillkor
Betalningsvillkor är 14 dagar. Vid försenad betalning utgår påminnelseavgift med det belopp som är tillåtet enligt lag f.n. 50 kr samt dröjsmålsränta med 24% + gällande referensränta. Sedvanlig kreditprövning sker och leverans sker endast till företagets adress eller arbetsställe enligt bolagsverkets register. Vid val av faktura som betalningsmedel tillkommer en avgift om 40kr exkl moms.

Leveranser och leveranstid
Leveranstiden anges vid beställning eller i direkt anslutning till att beställningen är gjord. De flesta mindre varor kan levereras omgående. Leverans av lagervaror sker inom 1-3 dagar direkt till den leveransadress som angivits vid beställningen. Beställningsvaror levereras enligt ordererkännande. Levererade varor tillhör NA West Coast Design AB till dess att full betalning har skett.

Senast ändrad 2014-01-30